Over Hoosh

Stichting Hoosh Theater & Kunsteducatie maakt interdisciplinaire voorstellingen, veelal op locatie. Bent u opzoek naar Hoosh Educatie, het project cultuureducatie rondom historische letterkunde, dan verwijzen wij u graag door naar de volgende website: www.hoosheducatie.nl

Hoosh timmert inmiddels alweer een aantal jaar aan de weg met voorstellingen gespeeld door een wisselende groep dansers, acteurs, filmmakers …. Hoosh maakt interdisciplinair theater: verschillende kunstvormen worden geïntegreerd om een veelomvattende ervaring teweeg te brengen. Bovendien maakt Hoosh ervaringstheater, een theatervorm waarin de persoonlijke ervaring van de bezoeker een belangrijke plaats inneemt. De toeschouwer wordt letterlijk in het spel betrokken en aangezet tot eigen initiatief. Dit maakt de ervaring voor zowel speler als toeschouwer veelal intens maar vaak ook zeer relevant. De stukken spelen zich vaak af op locatie: in een oude schoolgebouw, een boerenschuur, een leegstaande kerk of in een loods.

Wil jij spelen en/of theatermaken bij Hoosh? Stuur ons dan een mail naar info@hooshtheater.nl.

Stichting Hoosh & Kunsteducatie werd in 2008 opgericht. De artistieke en zakelijke leiding is in handen van Lorentine van Tijn en Ninet Kaijser. De stichting heeft als belangrijkste doelstelling het tot stand brengen van ontmoetingen tussen makers uit verschillende disciplines onderling en met het publiek.

bestuur Stichting Hoosh Theater:
Latifa Bouras (voorzitter)
Jules Scheltes (secretaris)
Karel Kits (penningmeester)