Eco Plaza in Litouwen

Eco Plaza, a better world

Van 16 t/m 20 oktober 2019 vindt in Litouwen het Internationaal Theaterfestival ‘Theater Cluster 2019’ plaats. Hoosh Theater is uitgenodigd om daar de voorstelling Eco Plaza, a better world te spelen. Ook zijn er voorstellingen te zien uit  Wit-Rusland, Georgië, Spanje, Verenigde Staten, Roemenië, Letland, Polen, Verenigd Koninkrijk en Rusland. Om het festival mogelijk te maken  hebben de drie Culturele Centra van Utena, Kupishkis en Pasvalys hun krachten gebundeld en samen dit festival georganiseerd en gefinancierd.

Lees hier het verlsag van Bodwine van Sluis

Crowdfunding

Deze film was onderdeel van de voorstelling

 

Achter de schermen

De bezoekers van de voorstelling krijgen de rol toebedeeld van de zogenaamd geïnteresseerde koper, investeerder of ondernemer bij een informatieavond van het nieuw te bouwen ecologische dorp Eco Plaza. Ze zijn  getuige van een vergadering tussen de acht ondernemers die het initiatief voor dit project genomen hebben. Dit overleg mondt uit in een nachtmerrie waarin iedereen uitsluitend met zichzelf bezig is en de groene idealen volledig uit het oog verloren raken. Buiten voeren jongeren een stil en vreedzame protest tegen deze tijd van de ‘dikke ikken’ en de verdwenen idealen.

Wij als makers bevragen in dit theaterproject de verhouding tussen het ego, de economie en ecologie. In deze tijd van welvaart en autonomie stelt vrijwel iedereen zich altijd de vraag: what’s in it for me?  Een collectief probleem als het milieu is dan ook al snel een dilemma.

Credits

Spel: Jules Scheltes, David de Jager,  Louise Vierstraete, Maartje Visser, René Luiten, Lorentine van Tijn, Karlijn van der Hoeven, Gerda Greeven, Marije de Vries, Jordi Wijnalda, Resa Boersma, Brecht Bonnet, Johannes Annema, Morris Greeven, Josefien  Veldhuizen, Lies Bonnet

Vlogs: Rosanne Alderliefste en Jordi WIjnalda

Regie: Lorentine van Tijn, René Luiten